Donanımlı, uzman ve ehil ellerde, saatlik çalışma periyotları raporlanmak suretiyle gerçekleştirilen kompresör bakımı; aşırı yük altında basınçlı hava üreterek çalışan yüksek maliyetli makinelerde oluşabilecek büyük arızaların, hatta telafi şansı bile bulunmayan ağır hasarların önüne geçer. Yeni nesil basınçlı hava sistemlerinden maksimum verimlilik, yüksek performans ve uzun ömürlü kullanım avantajı beklentilerinize yönelik hazırladığımız içerikte “Kompresör Bakımı” ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz.
İstanbul’da Kompresör Bakımı ve Tamir Servisi Verdiğimiz İlçeler
Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu.Kompresör Bakımı
Kompresörlerin durumuna göre tamir gerektiği durumlarda tamirin yapılması, yeni bir kompresör ihtiyacının önüne geçer.
Detaylı Bilgi AlKompresör Parçaları
Kompresör bakımı ve tamiri sırasında ihtiyaç duyulan kompresör parçalarının temin etmekteyiz.
Detaylı Bilgi AlAtmosfer basıncının çok üzerinde hava basıncı açığa çıkaran ve gerektiğinde atmosfer basıncının altında hava akışı sağlayan kompresör teknolojilerinde; bakım işlemlerinin aksatılması, kullanım hataları, işlevini yitiren ya da ömrünü tamamlayan parçalar gibi olumsuzlukların yol açtığı hasarlar, kompresör tamiri uygulamalarını gerektirir. Basınçlı mekanizmalar, endüstri kuruluşlarından sanayi işletmelerine, hizmet kuruluşlarından küçük çaplı iş kollarına kadar oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Üretim ve hizmet sektörlerine yüksek katkılar sağlayan havalı kompresör modelleri; faaliyetlerin kalitesi, hızı, verimliliği, performansı gibi pek çok faktörün hem niteliği hem de niceliği açısından önemlidir.
Motorlu iş ekipmanları sınıfında yer alan gelişmiş teknolojili hava basıncı sistemleri ile teknolojiden yiyecek ve içecek üretimine, demir-çelik ve mobilya imalatından inşaat ve yol yapım çalışmalarına kadar sayısız alanda faaliyet yürütülür. Uygulama teknikleri, kullanım amaçları ve faaliyet alanları bakımından çeşitlilik gösteren yüksek basınçlı hava desteği üniteleri, pistonlu ve vidalı kompresör olmak üzere iki kategori altında şekillenir. Makinelerin mekanik düzeneklerinde meydana gelen arızalar ise kompresör tamiri işlemlerini kaçınılmaz hale getirir.
Geniş hizmet ağıyla ve profesyonel teknik ekibiyle birlikte kompresör servisi hizmeti sunan Atlas Kompresör, her model ve marka kompresör bakım uygulamalarını zamanında, hızlı, doğru, eksiksiz koşullarda gerçekleştirmek kaydıyla, makinenizin kompresör tamiri ihtiyacını minimum seviyeye indirir.
Pistonlu Kompresör Tamiri
Pistonlu kompresör modelleri, yoğun üretim programı içerisinde olmayan işletmeler tarafından performans ve verimlilik açısından tercih edilir. Saatte %50 ila %55 kapasiteyle çalışabilecek özelliklerde modernize edilen pistonlu kompresör çeşitleri, yaklaşık 30-35 dakika kadar çalıştırıldıktan sonra kapatılarak ortalama 20 ila 25 dakika arasında dinlenmeye bırakılmasıdır.
Pistonlu kompresör mekanizmaları, çalışma sıklığından oluşan fazla yüklenmeden dolayı bozulabilir. Karter yağı ve havanın sızmaması için tesisatta görev yapan segmanlar, supapların ısınmasına bağlı olarak azalan yağ miktarı nedeniyle hasar görebilir. Düşük seviyeli hava basıncı üreten pistonlu kompresörlere aşırı yüklenmek, krank rulmanların bozulmasına neden olur.
Arıza sebeplerinden bir diğeri de manyetik şalter ile elektrik panosu takılırken yapılan yanlışlardır. Pistonlu kompresör tamiri gerektiren bu hususların oluşmaması için su tahliye adımlarının aksatılmaması, yağ miktarının düzenli şekilde kontrol edilmesi, temizlik uygulamalarının sıklıkla yapılması ve aralıklı çalışma prensibine özen gösterilmesi gerekir.
Vidalı Kompresör Tamiri
Vidalı kompresör modelleri, orta büyük ölçekli üretim sektörlerinde ve hizmet ortamlarının yüksek basınçlı hava ihtiyacını karşılayan teknolojik makinelerdir. Yoğun iş akışı ile uyumlu çalışmalar yapabilen vidalı iş ekipmanlarının, sık sık yağ seviyelerinin kontrol edilmesi öncelikli bir detaydır.
Ağır yük altında ya da boşta çalıştırma pozisyonlarında ortaya çıkan yüke geçememe sorunu, motorlu makinelerin iç aksanı için vidalı kompresör tamiri ihtiyacını doğurur. Ayrıca rutin ve periyodik bakım işlemlerinin aksatılması, bakım takviminin dışına çıkacak şekilde düzensiz aralıklarla ilerlemesi gibi durumlar hem işletmelerin üretim verimini düşürür hem de vidalı kompresörlerin arızalanmasına sebep olur.
Basınçlı teknolojilerin geliştiricisi ve üreticisi olarak yarım asra dayanan kalitesiyle sektörün nabzını tutan Atlas Kompresör, bakım ve yedek parça değişimi işlemlerinin yanı sıra kompresör tamiri faaliyetlerinde de gerçekleştirdiği yenilikçi uygulamalarıyla birlikte işletmenizin hedeflediği ileri performans, yüksek verimlilik, üretim ve hizmet kalitesi değerlerinin tamamını artırmaya hazırdır.
Kompresör Tamirinin Ortaya Çıktığı Durumlar Nelerdir?
“Kompresör arızası neden olur?”, ‘’Kompresör tamiri gerektiren hususlar nelerdir?’’ gibi konular hakkında detaylı bilgileri maddeler halinde inceleyerek, sık karşılaşılan sorunlar hakkında ön bilgi alabilirsiniz:
Soğutma sisteminin yetersizliğinden kaynaklanan aşırı ısınma, basınçlı hava ekipmanlarının yağ yakmasına neden olurken tortulaşan yağ, metalik parçaları çevreleyerek performans düşüşü yaşatır.
Yağ kullanımının anormal seviyede artış göstermesi de kompresör tamiri gerektiren bir noktadır.
Sıkça açılıp kapanan emniyet supabı, pnömatik sistemin mekanizmasına zarar veren ve arızalanmaya yol açan hususlardan biridir.
Motorlu iş makinelerinin iç akışını saran korozyon oluşumu ise diğer bağlantı parçalarının işlevini yitirmesine neden olarak hasarın boyutunu artıracağı için kompresör tamiri gerektiren faktörler arasında yer alır.
Kompresör Tamiri Kimlere Yaptırılır?
İş yerinizde bulunan pistonlu ya da vidalı kompresör teknolojisinden yüksek performanslı, enerji tasarruflu ve uzun ömürlü verimler almak için size tavsiye edilen kompresör kullanım ve bakım talimatı kurallarına harfiyen uymanız büyük önem taşır. Beklenmeyen şekilde kompresör arıza komplikasyonları oluştuğunda ise konunun uzmanı olan alanında eğitimli ve donanımlı kompresör tamir elemanı size yardımcı olacaktır.
Her biri alanında yetkin elemanların yer aldığı Atlas Kompresör servisi, teknik kadrosu ile tüm marka ve model kompresör teknolojileri için servis hizmeti vererek kompresör tamiri uygulamalarınızı profesyonel çalışmalar kapsamında gerçekleştirir.
Kompresör Tamiri Yaptırmak İsteyenlerin Bilmesi Gereken Hususlar
İş Güvenliği Kanunu’nuyla belirlenen mevzuat kapsamında hem iş sağlığı hem de iş güvenliği açısından işverene birtakım sorumluluklar yükler. Kurallar çerçevesinde uyulması gereken yönetmelik, “İş ekipmanları”nın bakımının düzenli biçimde yapılmasını zorunlu hale getirir. İş Güvenliği şartnamesine dahil olan gelişmiş teknolojili ve yüksek hava basınçlı kompresör sistemlerinin tehlike yaratma olasılıklarına karşın, periyodik bakım uygulamalarının gerçekleşmesi de kanunun ilgili maddeleri gereğince şarttır. Periyodik bakımlar sırasında uygulanan tetkiklere bağlı tespit, makineli ölçüm verilerine bağlı analiz ve manuel kontrol gibi unsurlar bütünüyle saptanan hasarlar için arızaya uygun onarım işlemleri gerçekleştirilir.
Kompresör Tamirinde Parça Değişiminin Nedenleri ve Önemi
Çalışır vaziyetteki kompresör aniden durduğunda, valf yaylarıyla ilgili bir problem söz konusu olabilir. Valfın çalıştıran yay aksanları, makinelerin tesisatında bulunan sıvı ya da gaz akışlarının ilerleyişini sağlayan parçalardır. Normalden yüksek bir gürültünün duyulması, valf pistonunun plakasına bakmayı gerektirir.
Plakaların üzerinde biriken partiküller ise gürültüye neden olabilecek durumlar yaratır. Valf plaka kontrolünü gerektiren diğer bir husus, kayış ve conta gibi kompresör bağlantı parçaları üzerinde oluşan hasarla ilgilidir.
Bu parçalarda meydana gelen arızalar, basınçlı hava oluşumunun engellenmesine yol açar. Yağın olması gereken seviyenin altına düşmesi, basınçlı hava teknolojilerinin performansını ve verimliliğini düşüren unsurlar olmakla birlikte, dinamik parçaların yetersiz yağlanmasına, dolayısıyla hızla aşınmasına ve işlevlerini yitirerek iç aksanın ağır hasar almasına sebebiyet verir.
Belli aralıklarla gerçekleştirilen kompresör bakımı, arızaya neden olan kompresör bağlantı parçalarının değişmesi gerektiği hakkında erkenden bilgiye ulaştırır. Böylece yüksek maliyetli arızalanmaların yaşanması önlenebilir. Orijinal kompresör yedek parça kontrolünün yapılması sayesinde makinelerin yüksek performansta çalışması devam eder. Bu durum firmaların iş akışını olumlu yönde etkileyerek zamandan tasarruf etmelerine yardımcı olur.
Kompresör Tamiri Yapan Firmalar Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Üretimde kullanılan pistonlu ve vidalı kompresör çeşitleri, maliyet bakımından oldukça yüksek seviyelerdedir. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, rutin kontrollerin yapılması gerekir. Kompresör tamirinin bakım işlemleri sırasında oluşması ise büyük çaplı arızaların ortaya çıkmaması açısından önem taşır.
Parça değişimlerinde orijinallerinin kullanılması ve verimli sonuçların alınması, tamir işlemlerinin sektörde uzmanlığıyla bilinen firmalar tarafından gerçekleşmesiyle sağlanır. Uzman bir ekibe sahip kompresör tamiri yapan firmalara dair iletişim bilgilerini internet üzerinden bulabilirsiniz. Ayrıca müşteri memnuniyeti, sektöre dair hizmetleri, hangi markalarla çalıştığı gibi pek çok konuyu firmaların resmî web sitelerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.