Vidalı kompresör, hava ya da çeşitli gazları atmosfer basıncının üzerinde yüksek basınçlarda kullanılmak üzere vakumlayan, sıkıştıran ve depolayan motorlu makinelerdir. Hava kompresör sistemleri arasında üstün performanslı ve dayanıklı yapılarıyla öne çıkan kompresör modelleridir.
Bulunduğu ortamda havayı mekanik harekete dönüştüren pnömatik sistemler, güçlü bir enerji açığa çıkardığı için basınçlı havanın gereksinim duyulduğu her alanda tercih edilir. Sanayi ve endüstri sektöründe üretim yapan firmaların güçlü motor sistemlerini çalıştırmada önemli rol sahibi olan vidalı kompresör çeşitleri, farklı basınç oranlarının senkronize faaliyetler oluşturabilmesi için özel olarak üretilir.
Bu sayede teknik donanım ve işlevsel özellikleri optimum seviyeye getirilen vidalı hava basıncı sistemleri, iş akışının sekteye uğramadan devam edebilmesi için tüm olanaklardan yararlanmak mümkün bir hale gelebilir.
Yerli marka olmanın gururunu yaşatan Atlas Kompresör, vidalı hava basıncı teknolojileri alanında geliştirdiği yenilikçi ürünler sayesinde firmalar için yüksek verimlilikte çalışan, iş güvenliğinin ön planda olduğu ve tasarruf sağlayan bir konsept sunar.
Maksimum Verimlilik Sunan Vidalı Kompresör Modelleri
Vidalı kompresör modelleri yağ püskürtmeli/yağsız, tek/iki kademeli ve su/hava soğutmalı özelliklere sahip olacak şekilde üretilir. Performans, işlevsellik ve tasarruflu mekanizmalarıyla iş dünyasına kazandırılan motorlu makinelere arasında, endüstriye yönelik vidalı kompresör seçimi yapmanızı kolaylaştıran zengin ürün yelpazesi mevcuttur.
Sabit vidalı, depo üstü kompakt üniteli, invertörlü ve direkt akuple modellerin incelenmesi sırasında, makinelerin teknik donanımları, kapasiteleri, sağlayacağı verimlilik değerleri ve performans özellikleri karşılaştırılabilir.
Atlas Kompresör firmasının uzman kadrosunda görevli mühendislerden alabileceğiniz profesyonel danışmanlık ve rehberlik hizmeti sayesinde, faaliyet ortamınıza ve çalışma sisteminize en uygun ürünün seçimini kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sabit Vidalı Hava Kompresörü
Ağırlığı 195 kg ve 9500 kg arasında değişen sabit vidalı kompresör çeşitlerinin motor güçleri, 2,2/3 HP ile 5000/680 HP arasındadır. Serbest hava çıkışına bakıldığında 0,37 m3/dk’den başlayıp 70,2 m3/dk’ya kadar uzanan alternatifler mevcuttur. Sıkıştırma alanları oldukça büyük olan sabit vidalı kompresör ürünlerinin rotorları da yüksek verimlilik sağlayan mekanizmalara sahiptir. Ayrıca hava bağlantı çapı 3/4 inç ile 4 inç arasında değişen modellerin boyutları ise 600 x 950 x 780 mm ila 2000 x 3800 x 2200 mm aralığındadır.
Depo Üstü Kompakt Üniteli Vidalı Kompresör
Depo üstü vidalı kompresör sistemleri, hava tankının ve kurutucunun bir arada olduğu akuple yapılı vidalı kompresör çeşitleridir. Hava tankı 200-500 lt olan depo üstü modellerin motor güçleri 2,2/3 HP ila 15/20 HP aralığında seçenekler barındırır. 580 x 1860 x 1390 mm ile 780 x 2050 x 1680 mm arasında değişkenlik gösteren ürünlerin serbest hava verimliliği ise 0,37 m3/dk ila 2,3 m3/dk olarak farklı özelliklere sahiptir.
İnvertörlü Vidalı Kompresör
Ortamdaki hava tüketim seviyesini, kompresör kapasitesiyle orantılı şekilde bir araya getiren invertörlü kompresör makineler, %25-35 arasında enerji tasarrufu oluşturur. Atlas Kompresör markası tarafından yenilikçi teknolojiler kullanılarak geliştirilen, invertörlü modellerin 8 Bar sistemlerinde 1,2 m3/dk-70,2 m3/dk olan serbest hava çıkışı; 10 Bar olan türlerinde 0,9 m3/dk-57 m3/dk, 13 Bar kuvvetindeki düzeneklerde ise 0,7 m3/dk-40,9 m3/dk birimlerine sahiptir. Ayrıca 3/4 inç değerinden başlayan hava bağlantısı çapı 5 inç olan teknolojilere kadar değişkenlik gösterir.
Ağırlık olarak 245 kg ila 9500 kg olan kompresörlerin boyutları da 700 x 700 x 1250 mm ila 2500 x 3980 x 2450 mm aralığında seçenekler sunar. Ayrıca ses seviyesi 70 dBA ila 88 dBA arasında olması, nitelikli iş ekipmanlarının gürültü seviyesinin minimize edildiğini gösterir.
Direkt Akuple Kompresör
Transmisyon kayıplarını önleyen bu modellerin rulmanlarının uzun süreli kullanımına ulaşması için eksenel mildeki yükleri düşük oranda tutulur. Yüksek seviyede enerji tasarrufu yaratan direkt akuple vidalı kompresör çeşitleri, kurutucu entegreli bir dizayna sahiptir. Motor gücü 30/40 HP-500/680 HP olan ürünlerin serbest hava verimliliği 8, 10, 13 Bar şeklinde gruplandırılırken, oranlar 5,4 m3/dk – 70,2 m3/dk aralığında farklılık gösterir. Bu sayede işletmelerin faaliyetlerine uygun nitelikli sistemin belirlenmesi mümkün olur.
Atlas Kompresör’ün gerçekleştirdiği profesyonel uygulamalar eşliğinde tasarımlarına yansıyan ileri düzeydeki teknolojik unsurlar sayesinde farklı özelliklerde vidalı kompresör ihtiyacı duyan tüm sektör sahipleri, kaliteli ve uzun ömürlü ürün deneyimi yaşama imkânına sahip olur.
Atlas Kompresör 500 LT, 1000 LT, 2000 LT Vidalı Kompresör Modelleri
500 LT Kompresör Modelleri
Kompakt tasarımlı 500 Lt vidalı kompresör modelleri hem fonksiyonel mekanizmaları hem de güçlü sistemleri sayesinde yüksek basınçlı hava ihtiyaçlarını karşılar. Gerek işe gerekse faaliyet alanına uygun seçim yapmanıza olanak tanıyan 7.5 kW, 11 kW ve 15 kW motor gücüne sahip 500 Lt vidalı kompresör modelleri ve fiyatları hakkındaki detaylara bizi arayarak ulaşabilirsiniz.
1000 LT Kompresör Modelleri
Çeşitli uygulamalara uygun özelliklerde geliştirilen 1000 Lt vidalı kompresör modelleri, birçok sektörün ihtiyacına cevap verir. Kalite, güven, performans ve verimlilik beklentilerini maksimum seviyede karşılayan basınçlı hava teknolojileri, sağlam yapılarıyla uzun ömürlü kullanım imkânı sunar. İşletmelerin ağır ve yoğun çalışma şartlarına karşı dayanıklıdır. İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun 22 kw ya da 37 kw 1000 Lt vidalı kompresörmodelleri ve fiyatları ile ilgili detaylara içeriğimizden erişebilirsiniz.
2000 LT Kompresör Modelleri
Yüksek güç çıkışına sahip 2000 lt vidalı kompresör modelleri büyük üretim tesislerinden karmaşık üretim hatlarında gerçekleşen faaliyet sürecine kadar pek çok alanda kullanılır. Atmosfer basıncının çok daha üzerinde değerlere ulaşarak güçlü hava basıncı üretir. Gelişmiş donanıma sahip motorlu iş ekipmanları kalite, performans, verimlilik, hız ve fonksiyonellik unsurlarını, kompakt tasarımında bir araya getirir.
2000 lt vidalı kompresör modelleri ve fiyatları hakkında merak ettiğiniz bilgilere, içeriğimizin devamından ulaşabilirsiniz.
Vidalı Kompresör Fiyatları
Vidalı kompresör fiyatları, ürünün modeline, tanklı olması, litre gibi teknik durumlara göre farklılık göstermektedir. Güncel fiyatlar için teklif alınız.
Vidalı Kompresör Özellikleri ve Çalışma Prensibi
Üstün performans dinamikleri ve optimum verimlilik özellikleriyle donatılan vidalı kompresörlerin kullanımı oldukça yaygındır. Vidalı kompresör özellikleri incelendiğinde pozitif deplasmanlı sıkıştırma yöntemiyle ilerlediği görülür. Bir veya birden fazla sıkıştırma alanına giren havanın bulunduğu odalar, motorlu makinenin giriş kısmından kapatılır. Daha sonra hacmi azalan odadaki hava sıkıştırılır.
Sonuç itibariyle, belirlenen basınç seviyesine ulaşılmasından sonra açılan valf sayesinde hava, çıkış işleminin gerçekleşmesi için sisteme gönderilir. Vidalı kompresör çeşitlerinin gövdesi kapalı bir yüzeyle çevrilidir ve dönerek hava sıkıştırması yapan bir çift rotara sahiptir. Yağ enjeksiyonlu olan vidalı kompresörlerde çıkış ya da emme valfleri yoktur.
Vidalı kompresör çalışma prensibi içerisinde yüklenmeden dolayı oluşan sıcaklığın yükselmesini önleyen bir sistem yer alır. Vida rotorları ve gövde arasında yer alan açıklıkların kapanması için vidaya yağ püskürtülerek soğutma işlemi gerçekleştirilir.
Yağsız kompresör türlerinde, kompresyon alanında yağa ihtiyaç duyulmamasının nedeni ise mekanizmanın, yağsız olarak havayı sıkıştırma potansiyeline sahip olmasıdır. Yağlı ve yağsız vidalı kompresör modelleri; hem vidalı kompresörlerin basınç ve kapasite anlamında geniş bir yelpazeye sahip olduğunu gösterir hem de hizmet ve üretim açısından ihtiyaç duyulan iş ekipmanlarına ulaşılmasını kolaylaştırır.
Vidalı kompresörler; hava ile yağ soğutucusu, yağı ayıran depolar, kondenstop, fan ve fan motoru, seperatör, alçak düzeyde basınç valfi, hava emici filtre, kontrol paneli ve dişli gibi parçalardan meydana gelir.
Ayrıca vidalı kompresör bakımı ve tamiri sırasında parça değişimine karar verildiğinde, orijinal yedek parçaların tercih edilmesi vidalı kompresör arızaları oluşmasının önüne geçer. Modern teknolojiyle yapılandırılan donanımları ve yüksek performans özellikleri dikkate alındığında etkili bir dizayn sergileyen vidalı kompresörlerin az yer kaplaması, minimum düzeyde titreşim oluşturması, kayış kasnağı ihtiyaç olmadan tahrik sistemine bağlanması gibi artıları sayesinde işinizden maksimum verimlilik alma olanağınız çoğalır.
Çalışma sisteminde yer alan hareket halindeki parçaların az sayıda olması, vidalı kompresörlerin iş akışına kattığı değeri mükemmel seviyeye çıkarır.
Ortam havasında bulunan nem, bir miktar da olsa kompresörlerin çalışma şeklinden dolayı sisteme dahil olur. Özellikle sıcaklığın yoğun olduğu dönemlerde oluşan aşırı nemin minimize edilmesi için hava kurutucusundan yararlanmak gerekebilir. Hava kurutucusu çeşitleri maliyetli olarak görülse de yağ, kir ve su gibi dış etkenlere karşı kompresörlerin korunmasında oldukça etkili sonuçlar ortaya çıkarır.
Parçaların korozyon ve paslanma oluşumundan olumsuz şekilde etkilenmemesi için özel olarak geliştirilen hava kurutucularını, maddi değeri oldukça fazla olan iş ekipmanına dahil etmeniz tavsiye edilir. Bu sayede çalışma ortamınızda uzun ömürlü bir iş makinesi deneyimi yaşayabilir, aynı zamanda yüksek maliyetli vidalı kompresör tamiri olasılıklarını en aza indirebilirsiniz.
Yüksek mühendislik unsurları ve uygulamalarıyla birlikte kaliteden ödün vermeden üretim faaliyetlerine devam eden Atlas Kompresör, vidalı kompresör çeşitleri ile müşterilerinin nitelikli performans ve tasarruf beklentilerini, memnuniyete dönüştürür.
Vidalı Kompresör Nerelerde Kullanılır?
Döner vidalı kompresör çeşitleri, iki rotor çiftinin sınırsız dönme kabiliyetine dayanan mekanizmaları sayesinde büyük çaplı imalat ya da hizmet süreçlerine dahil olan faaliyetlerin en önemli iş ekipmanları arasında yer alır. Pek çok endüstri alanında çalıştırılan ve güçlü motorlara sahip makinelerin, hava basıncı ihtiyacını karşılayan vidalı kompresörler kesintisiz çalışma özellikleri ile öne çıkar. %100 çalışma potansiyeli sayesinde bu kompresörlerin, performansı nitelikleri yüksek ve kullanım ömürleri uzundur.
Vidalı kompresörler hakkındaki teknolojik detaylar ise firmaların çalışmalarına en elverişli iş ekipmanını tercih etmeleri bakımından oldukça merak edilen bir konudur. İnşaat faaliyetleri, yapı ve onarım çalışma alanlar, sağlık hizmetlerinin verildiği kuruluşlar, tekstil, ilaç, kimya ve gıda sanayileri, otomotiv sektörü, endüstriyel üretim yapan orta ve büyük ölçekli işletmeler ile atölyeler ve daha pek çok yüksek hava basıncı ihtiyacı duyan firmalar vidalı kompresör ürünlerini tercih edebilir.
Ayrıca iş yerlerinde kompresör odalarının bulunması oldukça önemli, atlanmaması gereken bir detaydır. Böylece kompresörler dış ortamdaki gazlardan, tozdan ve kirli havadan rahatlıkla arındırılabilir.
Vidalı Kompresör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Vidalı kompresör satın alırken iş ya da hizmet ortamlarının kullanım amacına, faaliyet koşullarına, performans tercihlerine ve kâr beklentilerine hitap eden modelin seçilmesi oldukça önemlidir. Böylece hem üretim hem de hizmet süreçlerinde optimum kazanımların sağlanması mümkün hale gelir.
Doğru işe doğru teknolojinin belirlenmesi sayesinde faaliyetlerin kalite, nitelik ve nicelik unsurları artarken işletmelerin hedefleri doğrultusunda ilerleyişi istikrarlı bir boyut kazanır. Ayrıca yüksek performanslı vidalı kompresörlerin sağladığı verimlilik koşulları sayesinde bütçe dostu faaliyetlerin gerçekleştiği etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.
İşletmelerin gereksinim duyduğu çalışma potansiyelinin 1200 lt/dk debinin üzerine çıktığı durumlarda, vidalı kompresör çeşitleri idealdir.
Dökümhanelerde kullanılan ağır kumlama makineleri için 1600 lt/dk debi gerekirken, farklı beton kırma tabancalarında 1600 lt/dk ve 1900 lt/dk debiye ihtiyaç olabilir.
Metalin ya da paslanmaz çeliğin yağ, kir, korozyon gibi etkilerden arındırılması için kumlama işlemi yapılırken kullanılan 6 mm, 8 mm, 10 mm nozulları için de vidalı kompresör modelleri tercih edilir.